Urządzenia i Akcesoria
Kurczak garam masala
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Mieszanka przypraw garam masala
-
1 łyżka ziarenek czarnego pieprzu
-
1 łyżka nasion kolendry
-
1 łyżka nasion kminu rzymskiego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ łyżeczki goździków
-
2 ½ łyżki kardamonu, mielonego
-
2 łyżki curry
Kurczak garam masala
-
400 g pomidorów , świeżych i dojrzałych, lub konserwowych, obranych i rozdrobnionych
-
80 g kwaśnej śmietany , 12% tłuszczu
-
50 g masła
-
30 g cukru
-
2 łyżki przyprawy garam masala (patrz wyżej)
-
½ łyżeczki soli
-
500 g piersi kurczaka , bez skóry i kości, pokrojonych na 3 x 3 cm kawałki
-
sól , do posypania kurczaka
-
pieprz czarny, mielony , do posypania kurczaka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1277 kJ /
305 kcal
Białko
32 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 20 min
Indyk à la Wellington z sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
1 godz.
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13 godz. 20 min
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1 godz. 45 min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 godz.
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
45 min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3 godz. 40 min
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min
Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami
2 godz.