Kurczak garam masala

Kurczak garam masala

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

Mieszanka przypraw garam masala
  • 1 łyżka ziarenek czarnego pieprzu
  • 1 łyżka nasion kolendry
  • 1 łyżka nasion kminu rzymskiego
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ½ łyżeczki goździków
  • 2 ½ łyżki kardamonu, mielonego
  • 2 łyżki curry
Kurczak garam masala
  • 400 g pomidorów , świeżych i dojrzałych, lub konserwowych, obranych i rozdrobnionych
  • 80 g kwaśnej śmietany , 12% tłuszczu
  • 50 g masła
  • 30 g cukru
  • 2 łyżki przyprawy garam masala (patrz wyżej)
  • ½ łyżeczki soli
  • 500 g piersi kurczaka , bez skóry i kości, pokrojonych na 3 x 3 cm kawałki
  • sól , do posypania kurczaka
  • pieprz czarny, mielony , do posypania kurczaka

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1277 kJ / 305 kcal
Białko 32 g
Węglowodany 13 g
Tłuszcz 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie