Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
Biszkopt
-
masło dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
4 jajka
-
120 g cukru
-
1 łyżeczka cukru wanilinowego½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
120 g mąki tortowej
-
1 szczypta soli
Warstwa owocowa i bita śmietana
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
1 łyżka cukru pudru
-
400 g truskawek, świeżych
-
4 - 5 łyżek soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżki cukru
-
180 g dżemu truskawkowego
-
50 g wody
-
50 g galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
99.9 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
1560.9 kJ /
373.1 kcal
Tłuszcz
13.9 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
57.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dekonstruowana tarta z truskawkami i kremem waniliowym
6 godz. 25 min
Clafoutis z rabarbarem
50 min
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2 godz. 55 min
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2 godz.
Ciasto z truskawkami
8 godz. 30 min
Anielskie ciasto (angel cake) z kremem waniliowym i truskawkami
2 godz. 30 min
Trifle truskawkowe z kremem mascarpone
50 min
Torcik z bezą i truskawkami
2 godz.
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min
Ciasto z pianką truskawkową
6 godz. 25 min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 godz. 45 min
Tort z bitą śmietaną, truskawkami i malinami
2 godz. 40 min