Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
Biszkopt
-
masło dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
4 jajka
-
120 g cukru
-
1 łyżeczka cukru wanilinowego½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
120 g mąki tortowej
-
1 szczypta soli
Warstwa owocowa i bita śmietana
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
1 łyżka cukru pudru
-
400 g truskawek, świeżych
-
4 - 5 łyżek soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżki cukru
-
180 g dżemu truskawkowego
-
50 g wody
-
50 g galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
99.9 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
1560.9 kJ /
373.1 kcal
Tłuszcz
13.9 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
57.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser biszkoptowy z budyniem i śmietaną (Zuccotto)
26 godz. 25 min
Ciasto z kruszonką
3 godz. 20 min
Sernik na zimno z galaretką i owocami
4 godz. 30 min
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2 godz. 55 min
Ciasto z truskawkami
8 godz. 30 min
Torcik z bezą i truskawkami
2 godz.
Zefir truskawkowy z bezami
15 min
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4 godz. 30 min
Ciasto z pianką truskawkową
6 godz. 25 min
Tort z bitą śmietaną, truskawkami i malinami
2 godz. 40 min
Włoska tarta z dżemem
2 godz. 35 min
Sernik na biszkoptowym spodzie
2 godz. 50 min