
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
Biszkopt
-
masło dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
jajka4
-
cukru120 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
mąki tortowej120 g
-
soli1 szczypta
Warstwa owocowa i bita śmietana
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki200 g
-
cukru pudru1 łyżka
-
truskawek, świeżych400 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego4 - 5 łyżek
-
cukru2 łyżki
-
dżemu truskawkowego180 g
-
wody50 g
-
galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
373.1 kcal /
1560.9 kJ
Białko
5.8 g
Tłuszcz
13.9 g
Węglowodany
57.8 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Sód
99.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska