Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di cipolla rossa, a fettine sottili (1-2 mm)
- 30 - 40 g di aceto di vino rosso
- 10 g di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
-
40
g di succo di lime, spremuto fresco
lub 40 g di succo di limone, spremuto fresco - ½ cucchiaino di sale, + q.b.
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 300 g di acqua
- 500 g di gamberoni giganti crudi, sgusciati e privati del filo intestinale (1 kg circa di gamberoni interi)
-
1 - 2
lime, a fette (2-3 mm)
lub 1 limone, a fette (2-3 mm) - 200 g di bulbo di finocchio, a fettine sottili (1-2 mm)
- 400 g di pomodorini, a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 785 kJ / 187 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Orata al sale
40min
Branzino al cartoccio
1h 10min
Insalata di salmone e gamberi rossi con pesto di basilico
1h
Zuppetta di crostacei
40min
Gamberi in insalata esotica
30min
Insalata mediterranea gamberi e cipolle
45min
Panzanella ai frutti di mare e gamberi
40min
Insalata di gamberi, avocado e mango
30min
Salmone al cartoccio e cous cous con pomodori secchi
35 Min
Insalata cremosa di gamberi
35 Min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40min
Calamari cipolle e patate
50min