![Echine au caramel, riz parfumé Echine au caramel, riz parfumé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C83035E4-CABF-4C9C-87E8-CA77FB6406E1/Derivates/b9bac667-a44b-46d6-8e76-d1b005c47328.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g d'eau
- 200 g de riz
- 7 graines de cardamome
- 5 g de gingembre frais
- 5 g de quatre-épices
- ½ cube de bouillon de volaille
- 25 g de sauce de soja
- 15 g d'huile d'olive, et 2 c. à soupe pour le riz
- 600 g d'échine de porc, désossée et coupée en petits cubes
- 80 g de sucre en poudre
- 60 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 2 c. à soupe de persil plat frais, ciselé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3099 kJ / 740 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 38 g
Alternatywne przepisy
Poitrine de porc à la sauce de soja
40min
Sauté de porc au curry
1h
Porc aigre-doux
45min
Rougail saucisse
50min
Porc aigre-doux à la purée
40min
Boulettes de porc laquées, nouilles et cacahuètes
45min
Porc au sucre
45min
Porc au caramel
45min
Colombo de porc
1h 20min
Sauté de porc à l'hawaïenne
45min
Porc teriyaki aux pommes
2h 20min
Sauté de porc aigre-doux
1h