![Risotto crémeux au camembert Risotto crémeux au camembert](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/65B31781-7655-474C-A4BD-9B214A44830E/Derivates/02BECD24-1A61-4CC9-B04E-789D91367549.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 échalote
- 40 g d'huile d'olive
- 200 g de riz spécial risotto
- 650 g d'eau
- 1 cube de bouillon de bœuf
- 150 g de champignons de Paris frais, émincés en lamelles
- 75 g de camembert, détaillé en cubes
- 1 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 15% m.g.
- 3 brins de persil frais, équeutés et ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1486.2 kJ / 354.2 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pâtes au gorgonzola
40min
Risotto au bacon et aux champignons de Paris
40min
Croziflette
1 godz. 25 min
Coquillettes chorizo-comté
15 Min
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35min
Risotto aux oignons caramélisés et à la mimolette
45 min
Risotto au poireau et au gorgonzola
45 min
Risotto aux raisins et gorgonzola
40min
Soupe de maïs à l'œuf et au jambon
15 Min
Gratin de gnocchi façon tartiflette
1 godz.
Camembert rôti au Varoma
30 min
Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris
1h 15 min.