Lieu noir au curry et pommes de terre nouvelles

Lieu noir au curry et pommes de terre nouvelles

4.6 221 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 500 g d'eau
  • ½ c. à café de gros sel
  • 600 g de pommes de terre nouvelles
  • 600 g de filets de lieu noir
  • 6 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 6 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 2 c. à café de curry en poudre
  • 60 g d'échalotes coupées en deux
  • 4 brins de persil plat frais équeutés
  • 15 g d'huile de sésame vierge
  • 100 g de crème fraîche

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 32 g
Kalorie 1542 kJ / 366 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...