
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 80 g d'emmental coupé en morceaux
- 400 g de blancs de poireau émincés finement
- 20 g de beurre demi-sel
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
La pâte brisée
- 150 g de farine de blé et un peu pour fariner
- 75 g de beurre demi-sel coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 50 g d'eau
- farine de blé pour le moule
- 80 g de saumon fumé émincé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 358.8 kcal / 1493.3 kJ
- Białko
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Błonnik
- 3 g