Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Blättchen Basilikum, frisch
- 1 - 2 Prisen Oregano, getrocknet
- 40 g natives Olivenöl extra
- 700 g Wasser
- 180 g Fisolen, frisch, geputzt, halbiert
- ½ TL Salz
- 150 g Quinoa, weiß, gewaschen
- 100 g Paradeiser, in Stücken (ca. 2 cm)
- 50 g Oliven, schwarz, entkernt, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1108 kJ / 265 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 713 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kichererbsen-Gemüse-Curry mit RUPP Gouda
45 Min
Rote Rüben-Gulasch mit Dill-Erdäpfel
1 Std. 30 Min
Bunte Quinoa Bowl mit rotem Karfiolreis
45 Min
Gemüsereis mit Ei
35 Min
Salattacos mit Linsenfülle und Tofudip
4 Std. 50 Min
Quinoasalat mit Zucchini und Karotte
1 godz. 35 min
Quinoasalat mit Bohnen und Ziegenkäse
30 Min
Lauwarmer Le Puy-Linsensalat mit Räuchertofu
1 godz. 35 min
Gefüllte Paprika mit Spinat, Kartoffeln und Minzsauce
55min
Vollkornreissalat mit Kurkumadressing
1h 5min
Bunter Hirsesalat
45 Min
Vegetarisch gefüllte Melanzani mit Safranjoghurt
50 Min