Rote-Rüben-Tarte mit Feta

Rote-Rüben-Tarte mit Feta

4.3 38 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    125 g
  • Dinkelkörner
    250 g
  • Eier (Größe M)
    3
  • Salz
    2 TL
  • Thymian, frisch Blättchen abgezupft
    2 TL
    1 TL Thymian, getrocknet
  • Oregano, frisch Blättchen abgezupft
    2 TL
    1 TL Oregano, getrocknet
  • frischer Kren in Stücken
    20 g
  • Frischkäse
    200 - 250 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ TL
  • Rote Rüben, gegart
    500 g
  • Feta
    150 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 856 kcal / 3586 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 58 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...