Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Dinkelkörner
- 3 Eier (Größe M)
- 2 TL Salz
-
2
TL Thymian, frisch, Blättchen abgezupft
lub 1 TL Thymian, getrocknet -
2
TL Oregano, frisch, Blättchen abgezupft
lub 1 TL Oregano, getrocknet - 20 g frischer Kren, in Stücken
- 200 - 250 g Frischkäse
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 500 g Rote Rüben, gegart
- 150 g Feta
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3586 kJ / 856 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saibling auf Rote-Rüben-Hirsotto
50min
Kürbis-Rosmarin-Quiche
1 Std.
Mangold-Polenta-Auflauf mit Ricotta
1 Std.
Kürbisrisotto
45min
Frittata verde - Grüne Gemüse Frittata
35min
Polentatarte mit Ricotta und Kürbis
1 godz. 5 min
Bunte Ofen-Tortilla
1 Std. 10 Min
Quiche mit Apfel und Ziegenkäse
1 Std. 25 Min
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1 Std. 20 Min
Rotkrautstrudel
1 Std. 10 Min
Vegetarisch gefüllte Hokkaidos aus dem Ofen
1 godz. 5 min
Kürbisquiche
2 Std. 5 Min