
Urządzenia i Akcesoria
Gewürzlinsen mit RUPP Enzian
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
3 Portionen
Składniki
-
rote Linsen, getrocknet200 g
-
Wasser350 g
-
frische Petersilie Blättchen abgezupft20 g
-
Zwiebel (ca. 70 g), halbiert1
-
Knoblauchzehen halbiert2
-
Olivenöl25 g
-
Ras el Hanout½ TL
-
Currypulver (am besten rotes)1 TL
-
Kurkuma, gemahlen1 TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen½ TL
-
passierte Tomaten300 g
-
Salz1 ½ - 2 TL
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Babyspinat, frisch130 g
-
Zitronensaft1 EL
-
Schmelzkäse (RUPP Enzian Emmentaler Ecken), in Stücken3 Stück
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
425 kcal /
1779 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
44 g
Błonnik
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RUPP
21 Przepisów
Austria
Austria