Gewürzlinsen mit RUPP Enzian

Gewürzlinsen mit RUPP Enzian

4.6 74 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
3 Portionen

Składniki

  • rote Linsen, getrocknet
    200 g
  • Wasser
    350 g
  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    20 g
  • Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
    1
  • Knoblauchzehen halbiert
    2
  • Olivenöl
    25 g
  • Ras el Hanout
    ½ TL
  • Currypulver (am besten rotes)
    1 TL
  • Kurkuma, gemahlen
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • passierte Tomaten
    300 g
    300 g stückige Tomaten, aus der Dose
  • Salz
    1 ½ - 2 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
  • Babyspinat, frisch
    130 g
  • Zitronensaft
    1 EL
  • Schmelzkäse (RUPP Enzian Emmentaler Ecken), in Stücken
    3 Stück

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 425 kcal / 1779 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...