Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs
- 240 g de sucre en poudre
- 130 g d'eau
- 120 g d'huile d'arachide, et un peu pour le moule
- 250 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 1100 kJ / 263 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Chebakias (gâteaux frits au miel)
2h
Gâteau de ménage
2 Std. 45 Min
Cake aux fruits secs
2h
Petite crème aux dattes et à la boisson à l'amande
2 godz. 30 min
Gâteau d'avoine et de fruits secs à la vapeur
1h 15min
Schiacciatina
2h 20min
Soupe de poire à la fève tonka
15min
Le gâteau de Peau d'Ane
1h 15min
Gâteau noix-café à la vapeur
1h 15min
Cheesecake à la vapeur
1 Std. 30 Min
Gâteau de semoule à l'orange
6 godz. 45 min
Gâteau Émilie
45 Min