Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 75 g d'eau
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- 275 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 4 - 6 olives noires, coupées en petits morceaux
- 2 tranches de blanc de poulet, coupées en deux (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1843 kJ / 437 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 53.3 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Pain pita
1 Std. 30 Min
Focaccia apulienne
2 godz. 40 min
Pain ciabatta
3h 45min
Focaccia aux olives
2h
Pains turcs
2 godz. 15 min
Focaccia aux olives
3h
Focaccias aux herbes
3h 45min
Crumpets à ma façon
2h 5min
Pains au beurre d'herbes
1 Std.
Focaccia croquante
3h
Pâtes fraîches au basilic
40 Min
Pain farci à la mozzarella
45 Min