台式肉絲炒米粉

台式肉絲炒米粉

3.9 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 人份

Składniki

  • 紅蔥頭
    15 克
  • 20 克
  • 乾香菇 ,泡軟,切絲
    15 克
  • 豬肉絲
    150 克
  • 高麗菜 ,切條(寬約1.5公分)
    200 克
  • 紅蘿蔔 ,切絲
    160 克
  • 醬油
    40 克
  • 白胡椒粉
    ¼ - ½ 茶匙
  • 10 克
  • ½ 茶匙
  • 高湯
    180 克
  • 米粉 (純米米粉),先用熱水泡軟
    200 克
加熱
  • 芹菜 ,取莖,切末
    15 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 539.8 kcal / 2256.6 kJ
Białko 14.6 g
Tłuszcz 17.6 g
Węglowodany 81.8 g
Błonnik 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...