台式肉絲炒米粉
TM5 TM6

台式肉絲炒米粉

3.9 (24 oceny)

Składniki

  • 15 克 紅蔥頭
  • 20 克 油
  • 15 克 乾香菇 ,泡軟,切絲
  • 150 克 豬肉絲
  • 200 克 高麗菜 ,切條(寬約1.5公分)
  • 160 克 紅蘿蔔 ,切絲
  • 40 克 醬油
  • ¼ - ½ 茶匙 白胡椒粉
  • 10 克 糖
  • ½ 茶匙 鹽
  • 180 克 高湯
  • 200 克 米粉 (純米米粉),先用熱水泡軟

加熱

  • 15 克 芹菜 ,取莖,切末

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2256.6 kJ / 539.8 kcal
Białko
14.6 g
Węglowodany
81.8 g
Tłuszcz
17.6 g
Błonnik
3.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy