港式蘿蔔糕

港式蘿蔔糕

3.3 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 26 godz.
6 人份

Składniki

  • 白蘿蔔 去皮,切塊(5公分)
    850 克
  • 紅蔥頭
    20 克
  • 乾香菇 (約8-10朵),浸泡至軟,切塊
    30 克
  • 廣式臘腸 ,切段(約2公分)
    2 根
  • ,切段(約5公分)
    20 克
  • 蝦米
    20 克
  • 10 克
  • 在來米粉
    250 克
  • 太白粉
    15 克
  • 1 茶匙
  • 白胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 醬油
    1 大匙
  • 1 茶匙
  • 1600 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 261.8 kcal / 1094.6 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 4.2 g
Węglowodany 50.2 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...