Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 200 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 1 tbsp green cardamom pods (see Tips)
- 240 g white sugar
- 200 g roasted unsalted cashew nuts
- 4 eggs
- 170 g natural yoghurt
- 240 g self-raising flour
Syrup
- 120 g white sugar
- 1 lime, zest only, no white pith
- 1 tbsp lime juice
- 90 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1898.9 kJ / 452.1 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 190.1 mg
Alternatywne przepisy
Ginger bundt cake
1h
Apple and date cake
1h 30min
Panforte
1h 30min
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9 godz. 50 min
Fig and apricot tea bread
1h 30min
Lemon and lime polenta cakes
40 min
Lime sour cream bundt cake
50min
Baked honey cheesecake
4h 20min
Mini French apple cakes
1 godz. 35 min
Pistachio and lemon curd cake
1 Std. 15 Min
Whole orange cake with spiced syrup
2h 20min
Orange and almond cake
2h 20min