Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Polenta
- 20 g Parmesan cheese, cut into pieces (2 cm)
- 480 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 150 g coarse polenta (see Tips)
- 2 tsp olive oil, plus extra for drizzling
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ tsp sweet paprika
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2002.5 kJ / 476.8 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 420.7 mg
Alternatywne przepisy
Rosemary and thyme polenta chips
1h
Polenta
25 min
Leek quiche
1h 20 min
Coconut matcha panna cotta
3 Std. 50 Min
Mushroom croustade
1 Std. 35 Min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40 min
Baba ghanoush
1h
Polenta, mandarin and almond cake
2 Std. 35 Min
Polenta zucchini slice
2 Std. 10 Min
Semolina dumplings with mushroom sauce
40 min
Mushroom tart
50min
Spinach and feta galette
1h 50min