Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Polenta
- 20 g Parmesan cheese, cut into pieces (2 cm)
- 480 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 150 g coarse polenta (see Tips)
- 2 tsp olive oil, plus extra for drizzling
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ tsp sweet paprika
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2002.5 kJ / 476.8 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 420.7 mg
Alternatywne przepisy
Grilled cabbage with blue cheese dressing and bacon
20 min
Quinoa tabouli
12 Std. 40 Min
Olive and fennel grissini
25h 30min
Focaccia
2 Std. 5 Min
Cheese and spring onion galette
1h 15min
Cauliflower and ricotta pizza bases with blue cheese, pear and prosciutto
1h 50 min
Capsicum and potato tortillas with olive tapenade
35min
Lentil and mint salad
3h 55 min.
Sweetcorn and black rice salad
1h
Ricotta gnocchi
2 godz.
Rosemary and thyme polenta chips
1h
Spinach and feta galette
1h 50 min