Urządzenia i Akcesoria
Ricotta and polenta chips
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 portions
Składniki
Ricotta
-
full cream milk1800 g
-
white vinegar80 g
Polenta
-
Parmesan cheese cut into pieces (2 cm)20 g
-
water480 g
-
Vegetable stock paste (see Tips)1 tbsp
-
coarse polenta (see Tips)150 g
-
olive oil plus extra for drizzling2 tsp
-
fresh thyme leaves only2 sprigs
-
sweet paprika½ tsp
-
ground black pepper½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
420.7 mg
Białko
20.3 g
Kalorie
2002.5 kJ /
476.8 kcal
Tłuszcz
19.9 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Węglowodany
54.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Homemade ricotta
1 godz. 15 min
Peanut butter
5 min
Fresh pasta dough
1 godz.
Cauliflower flammkuchen
1 godz.
Beetroot risotto
35 min
Seeded sausage rolls
50 min
Beetroot ketchup
1 godz. 15 min
Stuffed butternut pumpkin with feta
1 godz. 50 min
Rosemary and thyme polenta chips
1 godz.
Zucchini fritters (Toddlers and beyond)
40 min
Crunchy quinoa patties with avocado smash
1 godz. 30 min
Beetroot, feta and spinach quiche
1 godz. 40 min