Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Polenta
- 20 g Parmesan cheese, cut into pieces (2 cm)
- 480 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 150 g coarse polenta (see Tips)
- 2 tsp olive oil, plus extra for drizzling
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ tsp sweet paprika
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2002.5 kJ / 476.8 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 420.7 mg
Alternatywne przepisy
Zucchini fritters (Toddlers and beyond)
40min
Rosemary and thyme polenta chips
1u.
Homemade ricotta
1h 15min
Polenta
25min
Baked broccoli bites with tofu mayonnaise
55min
Chia and quinoa tortillas with a trio of dips
1u. 45min
Avocado whip on seedy spelt bread (Post-natal)
2h 30min
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1h 35min
Prosciutto and sun-dried tomato muffins
40min
Saffron arancini
25h 25min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30min
Ricotta gnocchi
2u.