Ricotta and polenta chips

Ricotta and polenta chips

4.2 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 portions

Składniki

Ricotta
  • full cream milk
    1800 g
  • white vinegar
    80 g
Polenta
  • Parmesan cheese cut into pieces (2 cm)
    20 g
  • water
    480 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • coarse polenta (see Tips)
    150 g
  • olive oil plus extra for drizzling
    2 tsp
  • fresh thyme leaves only
    2 sprigs
  • sweet paprika
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 476.8 kcal / 2002.5 kJ
Białko 20.3 g
Tłuszcz 19.9 g
Węglowodany 54.3 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 11.4 g
Sód 420.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...