Ricotta and polenta chips
TM6 TM5 TM31

Ricotta and polenta chips

4.3 (19 ocen)

Składniki

Ricotta

  • 1800 g full cream milk
  • 80 g white vinegar

Polenta

  • 20 g Parmesan cheese, cut into pieces (2 cm)
  • 480 g water
  • 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
  • 150 g coarse polenta (see Tips)
  • 2 tsp olive oil, plus extra for drizzling
  • 2 sprigs fresh thyme, leaves only
  • ½ tsp sweet paprika
  • ½ tsp ground black pepper

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2002.5 kJ / 476.8 kcal
Białko
20.3 g
Węglowodany
54.3 g
Tłuszcz
19.9 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Błonnik
1.4 g
Sód
420.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy