Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine, et un peu pour fariner
- 90 g d'eau froide
- 1 c. à café de sel
La garniture
- 70 g de sucre en poudre
- 70 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 70 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 œuf
- 6 nectarines, coupées en lamelles fines
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 434 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots
55 dk
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55 dk
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1h
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50 min
Tarte abricot-pistache
1 godz. 15 min
Tatin de poire au caramel
1 godz. 10 min
Tarte amandine aux mirabelles
1 godz. 30 min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 dk
Tarte aux prunes et aux noisettes
2u. 15min
Financiers au citron
40min
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15 godz.
Clafoutis moelleux aux cerises
50 min