Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ c. à café poivre 5 baies
- 10 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de bicarbonate de sodium
- 1 zeste d’orange (1 pelure de 6 cm de long)
- 260 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en cubes (2 cm)
- 1 œuf
- 125 g de yaourt nature
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe de lait
- 4 c. à soupe de marmelade d'oranges
- poivre moulu
- 100 g de magret de canard fumé (20 tranches)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 478 kJ / 114 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Tarama et ses miniblinis
1h 45min
Chutney de canneberges
1h
Chutney de poires
55min
Eclairs à la truite en glaçage wasabi
1 godz. 5 min
Fleurs chorizo-feta
35 Min
Petits sablés au pesto rosso
2h
Fougasse au romarin
3h 25 min.
Saumon gravlax à la betterave
24h
Minipanettoni
2h 30 min
Minicannelés au magret de canard fumé et confit d'oignons
2h 15min
Blinis au citron et à l'aneth
1h 35 min
Cheesecake tomate-chèvre
4h 30 min