![Muscheln und Wolfsbarsch Muscheln und Wolfsbarsch](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AFA1E85D-9666-4C48-92D1-57B89CE97B13/Derivates/dbfde934-a9e8-4965-b579-ecc1229ed160.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Oliven, entsteint
- 80 g Staudensellerie, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Chilischote, entkernt
- 2 Knoblauchzehen
- 2 Stängel glatte Petersilie, abgezupft
- 8 EL Olivenöl
- 1000 g Venusmuscheln, frisch, gesäubert
- 150 g Weißwein
- 150 g Wasser, heiß
- 350 g Kartoffeln, in Würfeln (1 cm)
- 1 gelbe Paprika (200 g), in Würfeln (2 cm)
- 1 EL Zitronensaft
- 4 Stücke Wolfsbarsch (à 130 g), küchenfertig, mit Haut
- ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 3 Stängel Dill, abgezupft, und etwas mehr zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1906 kJ / 455 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Bouillabaisse
1j
Saibling mit Artischocken
40min
Kalbsleber venezianisch
40min
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45min
Tintenfischringe aglio e olio
1h 20min
Lammkotelettes mit Blutorangensauce
1 Std. 10 Min
Schwarze Linguine
45min
Lamm mit Artischocken
1 Std. 30 Min
Penne mit Muscheln
1 Std. 5 Min
Tintenfischsauce
40min
Riesengarnelen in Cognac
20min
Tintenfischpasta in Zitronen-Knoblauch-Sauce
40min