Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Basilikum-Petersilien-Pesto
- 40 g Mandeln
- 50 g Parmesan, in Stücken (2 cm)
- 25 g Petersilie, abgezupft
- 60 g Basilikum, abgezupft
- 2 Prisen Salz
- 60 g Rapskernöl
- Olivenöl zum Bedecken
Pastasotto und Lammkotelettes
- 40 g Schalotten
- 2 Knoblauchzehen
- 25 g Butter
- 250 g Nudeln, Sorte Risoni
- 60 g trockener Weißwein
- 600 g Wasser, kochend heiß
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 20 g Olivenöl
- 12 Lamm-Stielkotelettes
- 6 Prisen Salz
- 6 Prisen Pfeffer
- 200 g Cherry-Tomaten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2869 kJ / 686 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 487 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta mit Garnelen-Pfeffer-Sauce
30 Min
Jakobsmuschelsuppe mit Rosmarin-Crostini und Zitronenöl
5 Std.
Hähnchen-Estragon-Pasta
1 Std. 10 Min
Tintenfischpasta in Zitronen-Knoblauch-Sauce
40 Min
Pilz-Gnocchi mit Rehfilet und Kirsch-Rotkohl
2 Std.
Edelfischragout
35 Min
Karibische Paella aus dem Ofen
1 Std. 10 Min
Rindfleisch-Tatar
30 Min
Safran-Butter-Sauce zu Fisch
20 Min
Cocktailsauce zu Krabben und Co.
5 Min
Safran-Hühnchen-Penne
35 Min
Lachs-Tatar
5 Min