Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 40 g Olivenöl
- 350 g Tintenfische, ganz, klein, in Streifen (5 mm)
- 100 g Weißwein
- 250 g Tomaten, entkernt, in Würfeln (1-2 cm)
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 - 3 Prisen Cayenne-Pfeffer
- 1 EL Petersilie, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 831 kJ / 198 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tintenfischringe aglio e olio
1 Std. 20 Min
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50min
Tintenfischpasta in Zitronen-Knoblauch-Sauce
40 min
Tintenfischringe aglio e olio
1 Std. 20 Min
Mediterraner Meeresfrüchte-Reis mit Chorizo
1h 5min
Gewürzte Garnelen und Tintenfische
15min
Tintenfisch mit Erbsen
35min
Seafood-Eintopf
50min
Tintenfisch-Salat scharf-sauer (酸辣墨鱼)
1h 30min
Penne mit Muscheln
1h 5min
Garnelen Aglio e Olio
20 min
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45 min