Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 40 g Öl
- 1 Prise Chilipulver
- 100 g trockener Weißwein
- 200 g stückige Tomaten, aus der Dose
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
-
300
g Erbsen, frisch
lub 300 g Erbsen, TK, aufgetaut - 400 g Tintenfische, ganz, klein
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1091 kJ / 260 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dorade in Salzkruste mit Olivenreis
35 min
Pangasiussuppe mit Garnelen
55 min
Meeresfrüchte Korma
40 min
Schwarze Linguine
45 min
Tintenfischsauce
40 min
Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
45 min
Gewürzte Garnelen und Tintenfische
15 Min
Tintenfisch mit Tomaten und Zuckerschoten
25 min
Seafood-Eintopf
50 min
Penne mit Muscheln
1h 5min
Muscheln in Weißweinsud
35 min
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45 min