Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zucker
- 1 Vanilleschote
- 200 g Limoncello
- 20 g Rosmarin, abgezupft
- 5 Blätter weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 1 Eigelb (Kl. M)
- 3 EL Zitronensaft
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 200 g Sahnejoghurt
- 500 g Erdbeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1519 kJ / 362 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2h 15min
Safranmousse
2h 15min
Crème brûlée
2h 30 min
Sardische Joghurtcreme
9 Std.
Gebrannte Eierlikörcreme
1h 15 min
Mango-Joghurt-Mousse
4 Std. 40 Min
Zitronen-Parfait
4h 30 min
Zwetschgen-Trifle
4h
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2h 30 min
Orangen-Likör-Creme
20 min
Mascarponecreme mit Amaretti auf Erdbeerspiegel
1h 30min
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7 Std.