Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Honig-Parfait
- 150 g Zucker
- ½ Vanilleschote
- 20 g Weinbrand
- 50 g Wasser
- 200 g Honig
- 8 Eigelb
- 1000 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
Barolo-Birnen und Fertigstellung
- 500 g Rotwein, Barolo
- 150 g Zucker
- 100 g Johannisbeer-Gelee
- 20 g Speisestärke
- 5 Birnen, mittelgroß (ca. 600 g), geschält, geviertelt, entkernt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2766 kJ / 661 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vitello Tonnato
48 Std.
Limoncello-Creme
5 Std.
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2 Std. 20 Min
Lebkuchenparfait
8 Std. 15 Min
Zitronen-Parfait
4 Std. 30 Min
Zwetschgen-Parfait
8 godz. 40 min
Zabaglione
15 Min
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10 Min
Basilikumeis mit Erdbeercarpaccio und süßem Pesto
7 Std. 50 Min
Kürbiskernparfait
5 godz. 45 min
Steinpilzcappuccino mit Speck
50 Min
Zabaglione al Prosecco
15 Min