Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 630 g Rotwein
- 150 g Zucker
- 40 g Johannisbeer-Gelee
- 100 g Schwarzer Johannisbeersaft
- ½ Zimtstange
- 2 Gewürznelken
- 700 g Birnen, geschält, je nach Größe und Vorliebe halbiert, geviertelt oder geachtelt
- 1 EL Speisestärke (ca. 20 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1119 kJ / 267 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Rosmarin-Crumble mit Zimt-Zabaglione
45 Min
Rote-Bete-Carpaccio
2 Std. 45 Min
Skrei mit Muschelragout
1 Std. 45 Min
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2h 20min
Geschmorter Weinbergpfirsich mit Lavendeleis
6h
Walnusssoufflé
1 godz. 15 min
Rhabarber-Trifle
20 min
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 Std.
Limettensorbet mit Gin
3 godz. 45 min
Birnen im Weißweinsud
35 Min
Rotweinbirnen
3h 20min
Zwetschgen-Parfait
8 godz. 40 min