Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 630 g Rotwein
- 150 g Zucker
- 40 g Johannisbeer-Gelee
- 100 g Schwarzer Johannisbeersaft
- ½ Zimtstange
- 2 Gewürznelken
- 700 g Birnen, geschält, je nach Größe und Vorliebe halbiert, geviertelt oder geachtelt
- 1 EL Speisestärke (ca. 20 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1119 kJ / 267 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Christstollenparfait
8 godz. 30 min
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 godz.
Spargel mit Schinken und Sauce Hollandaise
1h
Kirsch-Gewürz-Chutney
30 min
Sherry-Zimt-Pflaumen
1 Std. 20 Min
Lachscreme mit Endiviensalat
2h
Thunfischpâté
4h 20min
Matjesfilets in Rotweinsud
12 godz.
Warmer Speck-Kartoffelsalat
1 Std. 15 Min
Heidelbeer-Chutney mit Thymian
25min
Rotweinbirnen
3 Std. 20 Min
Wildfrikadellen mit Pflaumenkompott
1h 30min