![Balsamico-Schalotten Balsamico-Schalotten](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/10C458FF-0E49-4D98-9E3D-F156EFC54EE6/Derivates/92d06367-f239-41db-826f-50c817ce21d4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Grümmelkandis, braun
- 10 Zweige Thymian, davon 5 Zweige abgezupft
- 1 geh. TL Fenchelsaat
- 1 TL Salz
- 100 g Balsamico, dunkel
- 550 g Rotwein, trocken
- 20 Schalotten (ca. 400 g), halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 640 kJ / 152 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ein Stück Urlaub im Glas – Grüne Tapenade
10min
Currywurst-Sauce à la Sansibar
30min
Schalottenconfit mit Portwein
1h 10min
Knusprige Spargelröllchen mit Asia-Sauce
1 Std.
Zwiebel-Balsamico-Chutney
1 Std.
Sansibar-Hausdressing für grüne und bunte Salate
10min
Zwiebel-Rotwein-Butter
30min
Kartoffel-Dressing
30min
Aglio e Olio
10min
Kräuterbutter au Café de Paris
1h 10min
Zitronenbutter
5 min
Rote Mojo Sauce
10min