Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 EL trockener Wermut
- 1 EL Butter
- 125 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut, gewürfelt
- 4 Stängel Dill
- 150 g geräucherter Lachs, gewürfelt
- 75 g Frischkäse
- 1 TL frischer Meerrettich, gerieben
- 1 EL Zitronensaft
- 3 EL Weißweinessig
- 1 EL körniger Senf
- 1 EL Honig, flüssig
- ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 6 EL Olivenöl
- 300 g Endiviensalat, gewaschen und trocken geschleudert
- 12 Brotchips
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1858 kJ / 442 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce Béarnaise
40 min
Vitello Tonnato
48 godz.
Kalbsfilet mit Kräuterkruste und Selleriecreme
1 godz. 45 min
Kaffee-Panna-cotta mit Pinienkern-Karamellsauce
4 Std. 40 Min
Thunfischtatar mit Avocadocreme
20 min
Rote-Bete-Sülzchen mit Schmandsauce
6h 15min
Meerrettich-Creme mit Apfel-Gurken-Häckerle
4 godz. 30 min
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1 Std. 15 Min
Thunfisch-Tapenade
5min
Pochiertes Rindfleisch mit Meerrettichsauce
1h 10min
Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln
50min
Roastbeef mit Rösti und Tatarensauce
40 min