Lachscreme mit Endiviensalat

Lachscreme mit Endiviensalat

4.7 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Portionen

Składniki

  • trockener Wermut
    1 EL
  • Butter
    1 EL
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut gewürfelt
    125 g
  • Dill
    4 Stängel
  • geräucherter Lachs gewürfelt
    150 g
  • Frischkäse
    75 g
  • frischer Meerrettich gerieben
    1 TL
  • Zitronensaft
    1 EL
  • Weißweinessig
    3 EL
  • körniger Senf
    1 EL
  • Honig flüssig
    1 EL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Olivenöl
    6 EL
  • Endiviensalat gewaschen und trocken geschleudert
    300 g
  • Brotchips
    12

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 442 kcal / 1858 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...