Lachscreme mit Endiviensalat
TM6 TM5

Lachscreme mit Endiviensalat

4.7 (20 ocen)

Składniki

  • 1 EL trockener Wermut
  • 1 EL Butter
  • 125 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut, gewürfelt
  • 4 Stängel Dill
  • 150 g geräucherter Lachs, gewürfelt
  • 75 g Frischkäse
  • 1 TL frischer Meerrettich, gerieben
  • 1 EL Zitronensaft
  • 3 EL Weißweinessig
  • 1 EL körniger Senf
  • 1 EL Honig, flüssig
  • ½ TL Salz
  • 3 Prisen Pfeffer
  • 6 EL Olivenöl
  • 300 g Endiviensalat, gewaschen und trocken geschleudert
  • 12 Brotchips

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1858 kJ / 442 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
34 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy