![Gurkenmousse zu gebeiztem Lachs Gurkenmousse zu gebeiztem Lachs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/07DC19F2-14F1-4E6D-9BE5-9670FA6AA03F/Derivates/f5f54745-1de2-466e-9032-b4c5500ca1b8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 1 Gurke (ca. 400 g)
- ½ Bund Dill
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgerieben, Saft ausgepresst
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- ¼ TL Zucker
- 200 g Schmand
- 200 g Sahne
- 200 g Graved Lachs, in dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Räucherforellenmousse mit Gurke
2 godz. 40 min
Geflügelleber Crème brûleé
13 Std.
Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
1h 10min
Spargel-Panna-Cotta mit geräucherter Entenbrust
2 Std. 45 Min
Bärlauch-Panna-Cotta im Räucherlachs Mantel
4 Std. 30 Min
Preiselburger mit Ziegenfrischkäse
2 Std.
Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat
1 Std.
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10min
Paradeisergelee mit Fetacreme und Käsekeks
1j 40 menit
Weißes Paradeismousse mit Rucola und Paradeisflakes
10óra 50p
Forellenmousse
5 min
Tomato Tonnato
15 min