Gurkenmousse zu gebeiztem Lachs
TM5 TM6

Gurkenmousse zu gebeiztem Lachs

4.1 (67 ocen)

Składniki

  • 4 Blätter Gelatine
  • Wasser zum Einweichen
  • 1 Gurke (ca. 400 g)
  • ½ Bund Dill
  • ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgerieben, Saft ausgepresst
  • ½ TL Salz
  • 2 Prisen Pfeffer
  • ¼ TL Zucker
  • 200 g Schmand
  • 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
  • 200 g Graved Lachs, in dünnen Scheiben

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1046 kJ / 250 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
21 g
Błonnik
0.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy