Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 1 Gurke (ca. 400 g)
- ½ Bund Dill
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgerieben, Saft ausgepresst
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- ¼ TL Zucker
- 200 g Schmand
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 200 g Graved Lachs, in dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weiße Tomatensuppe
40 min
Bärlauch-Panna-Cotta im Räucherlachs Mantel
4j 30 menit
Krabben-Lachs-Küchlein
1j
Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat
1j
Ricotta-Terrine mit Basilikum
5h
Räucherforellenmousse mit Gurke
2h 40 min
Spargel-Panna-Cotta mit geräucherter Entenbrust
2h 45 min
Paradeisergelee mit Fetacreme und Käsekeks
1 Std. 40 Min
Meerrettichsuppe mit geräucherter Forelle
30 min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8hod. 20min
Tatar vom Weiderind mit Wurzelgemüse
1h 50min
Steinpilzcappuccino mit Speck
50 menit