Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Blätter Gelatine, weiß
- Wasser zum Einweichen
- 2 Limetten, unbehandelt
- 20 g Wasser
- 450 g Buttermilch
- 30 g Zucker
- 35 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 200 g Sahne
- Zitronenmelisse zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1256 kJ / 300 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weiße Schoko-Grießflammeri
4h 45 min
Bayerische Creme
8h
Mohn-Marzipan-Creme
3hod.
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 godz. 20 min
Quark-Mousse
5 Std.
Parmesan-Creme-brûlée
8h
Schoko-Mokka-Crème-brulée
6h 10min
Geeiste Zimt-Mousse
5 Std.
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2 godz. 15 min
Panna Cotta
5 Std.
Erdnuss-Halbgefrorenes mit Kirsch-Bananen-Ragout und Vanilleschaum
5 Std.
Weiße Schokoladenmousse
5 Std. 30 Min