Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Blätter Gelatine, weiß
- Wasser zum Einweichen
- 2 Limetten, unbehandelt
- 20 g Wasser
- 450 g Buttermilch
- 30 g Zucker
- 35 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Zitronenmelisse zum Garnieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1256 kJ / 300 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2h 15 min
Limoncello-Creme
5h
Gebrannte Eierlikörcreme
1 Std. 15 Min
Mango-Joghurt-Mousse
4 Std. 40 Min
Kokoscreme mit Rum-Sauce
2j 30 menit
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8hod. 20min
Geeiste Zimt-Mousse
5h
Zimtmousse
5h 40min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2j 30 menit
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2j 30 menit
Orangen-Likör-Creme
20 min
Mousse au chocolat mit Banane
3 godz. 25 min