Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
TM5 TM6

Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce

3.7 (51 ocen)

Składniki

Geeiste Mousse

  • 300 g weiße Schokolade, in Stücken
  • 120 g Butter, weich, in Stücken
  • 150 g Zucker
  • ½ TL Tonkabohne, gerieben
  • 50 g Whisky
  • 6 Eier, getrennt
  • 1 Prise Salz

Rotweinsauce

  • 250 g Rotwein, trocken
  • 80 g Zuckersirup (z.B. von Grafschafter)
  • 1 geh. TL Speisestärke

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1732 kJ / 414 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
42 g
Tłuszcz
22 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy