![Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D56D620C-93A8-43CB-B3F3-0FBADAC6BAAB/Derivates/2bc0c54a-7042-4b74-8361-216518ff5531.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Geeiste Mousse
- 300 g weiße Schokolade, in Stücken
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Zucker
- ½ TL Tonkabohne, gerieben
- 50 g Whisky
- 6 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
Rotweinsauce
- 250 g Rotwein, trocken
- 80 g Zuckersirup (z.B. von Grafschafter)
- 1 geh. TL Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1732 kJ / 414 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sternravioli mit Walnuss-Preiselbeer-Pesto
1 godz. 30 min
Lebkuchenparfait
8 godz. 15 min
Schokoladen-Whiskey-Parfait
9h 30 phút
Crème brûlée
2h 30min
Weiße Schoko-Grießflammeri
4 Std. 45 Min
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 Std.
Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln
50 Min
Panna cotta mit Zimt und Beeren
4h 40min
Gebrannte Eierlikörcreme
1h 15min
Zabaione mit Katzenzungen
1 Std.
Zabaglione
15 min
Weiße Tomatensuppe
40 min