Urządzenia i Akcesoria
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 20 min
10 Portionen
Składniki
Geeiste Mousse
-
weiße Schokolade in Stücken300 g
-
Butter weich, in Stücken120 g
-
Zucker150 g
-
Tonkabohne gerieben½ TL
-
Whisky50 g
-
Eier getrennt6
-
Salz1 Prise
Rotweinsauce
-
Rotwein, trocken250 g
-
Zuckersirup (z.B. von Grafschafter)80 g
-
Speisestärke1 geh. TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1732 kJ /
414 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Weihnachts-Menü
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Mousse au chocolat mit Banane
3 godz. 25 min
Haselnuss-Parfait
6 godz. 30 min
Parmesan-Creme-brûlée
8 godz.
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2 godz. 15 min
Gebrannte Eierlikörcreme
1 godz. 15 min
Crème brûlée
6 godz.
Spargel-Panna-Cotta mit geräucherter Entenbrust
2 godz. 45 min
Limoncello-Creme
5 godz.
Schokoladen-Whiskey-Parfait
9 godz. 30 min
Schoko-Mokka-Crème-brulée
6 godz. 10 min
Marquise au chocolat
8 godz. 30 min