Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Geeiste Mousse
- 300 g weiße Schokolade, in Stücken
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Zucker
- ½ TL Tonkabohne, gerieben
- 50 g Whisky
- 6 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
Rotweinsauce
- 250 g Rotwein, trocken
- 80 g Zuckersirup (z.B. von Grafschafter)
- 1 geh. TL Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1732 kJ / 414 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weiße Tomatensuppe
40 Min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Spargel-Panna-Cotta mit geräucherter Entenbrust
2 Std. 45 Min
Limoncello-Creme
5h
Gebrannte Eierlikörcreme
1h 15min
Lebkuchenparfait
8 Std. 15 Min
Schokoladenmousse marmoriert
8h 35min
Weiße Schokomousse
10 Std.
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7 godz.
Weiße Schokoladenmousse
5 Std. 30 Min
Schokoladen-Orangen-Mousse
2h 20min
Mousse au chocolat mit Banane
3h 25min