Koncentrat bulionu tajskiego

Koncentrat bulionu tajskiego

4.6 9 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1 słoik

Składniki

  • mięsa z nogi kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na kawałki
    250 - 300 g
  • łodygi trawy cytrynowej, świeże pokrojonej ma 1 cm kawałki
    2
  • pomidora pokrojonego na kawałki
    100 - 110 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych
    2
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    15 g
    15 g korzenia galangalu, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • grzybów shiitake, suszonych
    50 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • sosu rybnego
    2 - 3 łyżki
  • sosu sambal oelek (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • wody
    50 - 60 g
  • soli gruboziarnistej
    140 g

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 651.4 kcal / 2725.6 kJ
Białko 65.1 g
Tłuszcz 13.1 g
Węglowodany 75.9 g
Błonnik 10.5 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 58089.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...