
Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu tajskiego
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1 słoik
Składniki
-
mięsa z nogi kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na kawałki250 - 300 g
-
łodygi trawy cytrynowej, świeże pokrojonej ma 1 cm kawałki2
-
pomidora pokrojonego na kawałki100 - 110 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych2
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry15 g
-
grzybów shiitake, suszonych50 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
sosu rybnego2 - 3 łyżki
-
sosu sambal oelek (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
wody50 - 60 g
-
soli gruboziarnistej140 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
651.4 kcal /
2725.6 kJ
Białko
65.1 g
Tłuszcz
13.1 g
Węglowodany
75.9 g
Błonnik
10.5 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Sód
58089.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tatar z łososia z imbirem
15 min
Oliwa portugalska
10 min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 godz. 25 min
Koncentrat bulionu krewetkowego
35 min
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25 min
Koncentrat bulionu rybnego
20 min
Tajska czerwona pasta curry
30 min
Sos barbecue z whisky
50 min
Majonez japoński (kewpie)
15 min
Chutney BBQ z whisky
1 godz. 35 min
Koreański sos BBQ
25 min
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1 godz. 5 min