Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu tajskiego
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1 słoik
Składniki
-
250 - 300 g mięsa z nogi kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na kawałki
-
2 łodygi trawy cytrynowej, świeże pokrojonej ma 1 cm kawałki
-
100 - 110 g pomidora pokrojonego na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych
-
15 g korzenia galangalu, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
50 g grzybów shiitake, suszonych
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
2 - 3 łyżki sosu rybnego
-
1 łyżeczka sosu sambal oelek (opcjonalnie)
-
50 - 60 g wody
-
140 g soli gruboziarnistej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
58089.8 mg
Białko
65.1 g
Kalorie
2725.6 kJ /
651.4 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
10.5 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
75.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa Pho
1 Std. 20 Min
Orzechy nerkowca limonkowo-kokosowe na ostro
25 Min
Syrop waniliowo-cytrynowy
1 Std. 15 Min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 Std. 25 Min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 Min
Koncentrat bulionu z kaczki
20 Min
Koncentrat bulionu wołowego
1 Std. 20 Min
Parfait z pestek dyni
6 Std. 25 Min
Arabska mieszanka przypraw
5 Min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1 Std. 25 Min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 Min
Ossobuco
1 Std. 10 Min