Urządzenia i Akcesoria
Dip paprykowo-orzechowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
2 ząbki czosnku
-
30 g białego chleba pokrojonego na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka tureckiej pasty paprykowej
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
pieprz cayenne, mielony do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 6 porcji
Białko
24 g
Kalorie
4722 kJ /
1128 kcal
Tłuszcz
96 g
Błonnik
18 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA TURECKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dip z suszonych pomidorów
15 min
Dressing hummusowy
5 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Pasta marchewkowa z figami
2 godz. 30 min
Pasta z cukinii i czosnku
55 min
Pasta z oliwek
5 min
Sos Mojo Amarillo
45 min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 min
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10 min
Karmelizowany por
20 min
Pasta z bakłażana
55 min
Tapenada
5 min