Urządzenia i Akcesoria
Dip paprykowo-orzechowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
2 ząbki czosnku
-
30 g białego chleba pokrojonego na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka tureckiej pasty paprykowej
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
pieprz cayenne, mielony do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 6 porcji
Białko
24 g
Kalorie
4722 kJ /
1128 kcal
Tłuszcz
96 g
Błonnik
18 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA TURECKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą
50 min
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Czeska pasta piwna
1 godz. 10 min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 godz.
Dip serowy
10 min
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1 godz. 30 min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 godz. 20 min
Krem z parmezanu
10 min
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55 min
Makaron à la Norma
50 min
Pasta z oliwek
5 min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min