Urządzenia i Akcesoria
Dip paprykowo-orzechowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
2 ząbki czosnku
-
30 g białego chleba pokrojonego na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka tureckiej pasty paprykowej
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
pieprz cayenne, mielony do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 6 porcji
Białko
24 g
Kalorie
4722 kJ /
1128 kcal
Tłuszcz
96 g
Błonnik
18 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA TURECKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tomate frito – hiszpański sos pomidorowy
10 min
Pikantne aïoli
15 min
Dip z karczochów i tofu
5 min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Dip serowy
10 min
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1 godz. 30 min
Pasta wegetariańska
10 min
Krem z parmezanu
10 min
Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą
50 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Tapenada
5 min
Pasta z oliwek
5 min