Dip paprykowo-orzechowy

Dip paprykowo-orzechowy

3.9 29 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji

Składniki

  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    300 g
  • orzechów włoskich, łuskanych, połówek
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • białego chleba pokrojonego na kawałki
    30 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • tureckiej pasty paprykowej
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprz cayenne, mielony do dekoracji

Wartości odżywcze na 6 porcji

Kalorie 1128 kcal / 4722 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 96 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...