![Dip paprykowo-orzechowy Dip paprykowo-orzechowy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3646f7f3-89a2-4d51-a6dd-7c63e58a3fa9/Derivates/ff9b791d-2f26-4b47-859d-efcb89c6c92a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 2 ząbki czosnku
- 30 g białego chleba, pokrojonego na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka tureckiej pasty paprykowej
- ½ - 1 łyżeczka soli
- pieprz cayenne, mielony, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 6 porcji
- Kalorie
- 4722 kJ / 1128 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 96 g
- Błonnik
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos majonezowy z chimichurri
10min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 Min
Krem z parmezanu
10min
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10min
Pasta z tuńczyka
20 Min
Pasta rybna z suszonymi pomidorami
20 Min
Pasta z łososia
5min
Dip serowy
10min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 Std. 35 Min
Pasta z oliwek
5min