
Urządzenia i Akcesoria
Tarta prowansalska
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
Ciasto
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu250 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy125 g
-
wody10 g
-
soli1 łyżeczka
-
jajko1
-
ziół prowansalskich, suszonych½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Nadzienie
-
bakłażana300 g
-
cukinii150 g
-
marchewki100 g
-
czerwonej papryki bez gniazd niasiennych100 g
-
musztardy50 g
-
zielonych oliwek, bez pestek100 g
-
jajko1
-
mleka60 g
-
śmietany, 18% tłuszczu70 g
-
soli1 płaska łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
407 kcal /
1704 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA FRANCUSKA
10 Przepisów
Polska
Polska