Focaccia serowa z pomidorami

Focaccia serowa z pomidorami

3.4 86 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
12 kawałków

Składniki

Ciasto
  • bazylii, świeżej tylko liście
    2 - 3 gałązki
  • mąki pszennej
    300 - 350 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • sera ricotta podzielonego na kawałki
    100 g
  • wody
    100 g
  • proszku do pieczenia
    ½ łyżeczki
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
Wierzch focacci
  • pomidory (250-300 g), pokrojone w 3 mm plastry
    2
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g
  • sera pecorino
    20 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
    20 g
  • oregano, suszonego
    2 - 3 szczypty
  • grzanek (opcjonalnie) z podpieczonego chleba, pokrojonych na ok. 1 cm kawałki
    4 łyżki

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 156.9 kcal / 656.5 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 7.6 g
Węglowodany 18.3 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...