Urządzenia i Akcesoria
Baguettes parisiennes
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 15 godz. 30 min
4 Stück
Składniki
Weizensauerteig
-
Wasser100 g
-
Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)10 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700100 g
Hauptteig
-
Wasser kalt220 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten360 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 96040 g
-
frische Hefe5 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
Öl zum Einfetten
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
14 g
Kalorie
1846 kJ /
457 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
91 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fougasse
14 godz. 30 min
Dinkel-Wolke
16 godz. 30 min
Baguettes Rustica
15 godz.
Ciabatta
17 godz.
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Brot Venezia
17 godz. 10 min
Oberländer
14 godz. 30 min
Erdäpfelpolster
14 godz. 40 min
Baguettes
15 godz.
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min