![Baguettes Baguettes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1169d414-738c-413e-8eaf-6beb159dd836/Derivates/2d9505b4-3a63-46b9-b55c-e441f402a568.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 175 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 175 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 175 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 325 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- Öl zum Einfetten
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1230 kJ / 294 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Ciabatta
17 Std.
Möhren-Körner-Brote
15 Std.
Wurzelbrote, gefüllt
23 Std.
Oberländer
14 Std. 30 Min
Schweizer Rustico
25sa 20 dk
Brot Venezia
17h 10min
Fougasse
14 Std. 30 Min
Bauernbrot
16h 15min
Baguettes Rustica
15 Std.
Baguettes parisiennes
15 Std. 30 Min
Weißbrot
15 Std.