![Schweizer Rustico Schweizer Rustico](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/251ed493-3c10-46f9-b02b-3182813e43df/Derivates/f3c2fd73-5a20-45ec-9064-b6ae622e9be3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g Wasser (23-25°C)
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Mehl rösten
- 100 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 270 g Wasser, kalt
- 50 g Weizen-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 200 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3677 kJ / 878 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 178 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 10.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buttermilchbrot
18 Std.
Möhren-Körner-Brote
15 Std.
Kommissbrot
15 Std. 30 Min
Zwirbel-Graubrot
16h
Oberländer
14h 30min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Brot Venezia
17h 10min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Bauernbrot
16h 15min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Baguettes Rustica
15 Std.
Dinkel-Wolke
16h 30min