Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g Wasser (23-25°C)
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Mehl rösten
- 100 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 270 g Wasser, kalt
- 50 g Weizen-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 200 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3677 kJ / 878 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 178 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 10.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguettes parisiennes
15h 30min
Kommissbrot
15h 30min
Knusperspitze
5h 30min
Dinkel-Wolke
16h 30min
Dinkelsemmerl
14 godz. 30 min
Oberländer
14 godz. 30 min
Fougasse
14 godz. 30 min
Wachauer Laberl
15h 20min
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Baguettes Rustica
15 godz.
Kaisersemmeln
15 Std. 45 Min
Brot Venezia
17 godz. 10 min