Urządzenia i Akcesoria
Roggenmischbrot ohne Hefe
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 16 godz. 45 min
1 Stück
Składniki
Roggensauerteig
-
Wasser260 g
-
Anstellgut (Roggensauerteig)20 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 960200 g
Quellstück
-
Brotbrösel (siehe Tipp)50 g
-
Wasser100 g
Hauptteig
-
Öl zum Einfetten
-
Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten80 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700200 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten150 g
-
Salz (ca. 15 g)2 ½ TL
-
Kräuter-Brotgewürz (siehe Tipp)2 - 3 TL
-
Öl10 g
-
Fenchelsamen ganz2 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
59 g
Kalorie
8705 kJ /
2210 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
37.8 g
Węglowodany
424 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Roggensauerteig
96 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 godz. 40 min
Oberländer
14 godz. 30 min
Kommissbrot
15 godz. 30 min
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 godz. 40 min
Roggen-Schmalz-Brot
16 godz. 10 min
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Gewürzbrot
16 godz. 30 min