Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Weizensauerteig
- 150 g Wasser
- 15 g Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 260 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 350 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 5 g frische Hefe (siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Olivenöl zum Einfetten
- Roggenmehl Type 1150 oder 960 zum Bearbeiten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3708 kJ / 935 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 183 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 9.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguettes parisiennes
15h 30min
Joghurtbrot
14h 50 min
Weißbrot
15 godz.
Schweizer Rustico
25 Std. 20 Min
Oberländer
14 Std. 30 Min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Baguettes Rustica
15 godz.
Apfel-Weizensauerteig
48 Std. 20 Min
Hayas Sauerteigbrot
20u.
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Brot Venezia
17 Std. 10 Min
Baguettes
15 godz.