![Ciabatta Ciabatta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/055bc08c-5abe-48cc-ae97-e1ca9190738b/Derivates/8d637c1d-774d-440c-b6e6-a6bbf72c9435.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Weizensauerteig
- 150 g Wasser
- 15 g Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 260 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 350 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 5 g frische Hefe (siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Olivenöl zum Einfetten
- Roggenmehl Type 1150 oder 960 zum Bearbeiten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3708 kJ / 935 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 183 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 9.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Weizensauerteig
48h 20 min
Wurzelbrote, gefüllt
23h
Zwirbel-Graubrot
16h
Oberländer
14h 30min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Brot Venezia
17h 10min
Bauernbrot
16h 15min
Baguettes Rustica
15 Std.
Baguettes parisiennes
15 Std. 30 Min
Weißbrot
15 Std.
Baguettes
15 Std.