Urządzenia i Akcesoria
Ciabatta
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 17 godz.
2 Stück
Składniki
Weizensauerteig
-
Wasser150 g
-
Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)15 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700150 g
Hauptteig
-
Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten260 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700350 g
-
frische Hefe (siehe Tipp)5 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
Olivenöl zum Einfetten
-
Roggenmehl Type 1150 oder 960 zum Bearbeiten
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
28 g
Kalorie
3708 kJ /
935 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
9.4 g
Węglowodany
183 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Baguettes
15h
Baguettes Rustica
15h
Baguettes parisiennes
15h 30 min.
Weißbrot
15h
Erdäpfelpolster
14h 40 min.
Schweizer Rustico
25h 20 min.
Apfel-Weizensauerteig
48h 20 min.
Brot Venezia
17h 10 min.
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20h 10 min.
Bauernbrot
16h 15 min.
Wachauer Laberl
15h 20 min.
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30 min.