Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quellstück
- 30 g Sesam
- 30 g Sonnenblumenkerne
- 1 TL Salz (ca. 5 g)
- 60 g Wasser
Weizensauerteig
- 200 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 20 g Anstellgut (Weizensauerteig)
- 200 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 150 g Bier, hell, kalt
- 200 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 10 g frische Hefe
- 100 g Weizen-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 1 TL Salz (ca. 5 g)
- 40 g Röstzwiebeln
- 1 TL Paprika edelsüß
Gewürz-Käse-Mischung und Fertigstellung
- 30 g Emmentaler, in Stücken
- 15 g Sesam
- ½ TL Paprika edelsüß
- 10 g Röstzwiebeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2111 kJ / 531 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 10.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelpolster
14 Std. 40 Min
Weinknorzen (Weinreben)
17h 35min
Speck-Käse-Stangerl
14h 45min
Knusperspitze
5h 30min
Schweizer Rustico
25 Std. 20 Min
Dinkelsemmerl
14h 30 min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15h 40min
Dinkelweckerl
23h 40min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Mohnflesserl
14h 30 min
Baguettes Rustica
15h
Baguettes
15h