Kartoffel-Walnuss-Brot

4.8 340 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 15 godz. 40 min
1 Stück

Składniki

Brühstück
  • Roggenkörner
    40 g
  • Brotbrösel (siehe Tipp)
    20 g
  • Wasser
    110 g
Roggensauerteig
  • Wasser
    150 g
  • Anstellgut (Roggensauerteig), siehe Tipp
    10 g
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960
    110 g
Kartoffeln kochen
  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln, mehligkochend mit Schale (große Kartoffeln halbiert)
    180 g
Hauptteig
  • Öl zum Einfetten
  • Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
    100 g
  • frische Hefe
    5 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700 und mehr zum Bearbeiten
    300
  • Salz (7-9 g)
    1 ½ TL
  • Walnüsse, halbiert
    70 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 2283 kcal / 9282 kJ
Białko 61 g
Tłuszcz 50 g
Węglowodany 362 g
Błonnik 32.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...