![Sauerteigpulver Sauerteigpulver](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a305bc80-ea35-4530-ab15-7d2e91cdfad3/Derivates/ce6b44ba-24ee-48ae-88c8-02a78a48e535.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Haltbarmachen von Sauerteig
- 200 g Sauerteig (siehe Tipp)
- 300 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1081 kJ / 258 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bauernbrot
16h 15min
Roggensauerteig
96h 20min
Gerstenbackmalz
50h 50min
Oberländer
14h 30min
Kommissbrot
15 godz. 30 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16h 45min
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30min
Roggen-Schmalz-Brot
16 godz. 10 min
Kosaken-Doppelbrot
14h 30min
Buttermilchbrot
18 Std.
Gewürzbrot
16h 30min