Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Weizensauerteig
- 150 g Wasser
- 15 g Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 175 g Wasser, kalt
- 300 g Hartweizengrieß, fein, (siehe Tipp) und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 4 EL Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 349 kJ / 83 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 190 mg
Alternatywne przepisy
Roggen-Schmalz-Brot
16 godz. 10 min
Joghurtbrot
14 godz. 50 min
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 Std. 30 Min
Weißbrot
15 godz.
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Ciabatta
17hod.
Oberländer
14 Std. 30 Min
Apfel-Weizensauerteig
48h 20min
Schweizer Rustico
25h 20 min.
Gewürzbrot
16h 30min
Buttermilchbrot
18 Std.