Brot Venezia

Brot Venezia

4.2 170 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 17 godz. 10 min
25 Scheiben

Składniki

Weizensauerteig
  • Wasser
    150 g
  • Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
    15 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700
    150 g
Hauptteig
  • Wasser kalt
    175 g
  • Hartweizengrieß fein, (siehe Tipp) und etwas mehr zum Bearbeiten
    300 g
  • frische Hefe
    5 g
  • Salz (10-12 g)
    2 TL
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    4 EL

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 83 kcal / 349 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 190 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...