Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Weizensauerteig
- 150 g Wasser
- 15 g Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 175 g Wasser, kalt
- 300 g Hartweizengrieß, fein, (siehe Tipp) und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 4 EL Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 349 kJ / 83 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 190 mg
Alternatywne przepisy
Baguettes parisiennes
15h 30min
Weißbrot
15 godz.
Schweizer Rustico
25j 20 menit
Oberländer
14 godz. 30 min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 godz. 40 min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20h 10min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 Std. 40 Min
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Bauernbrot
16h 15min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16h 45 min
Buttermilchbrot
18 godz.