![Apfel-Weizensauerteig Apfel-Weizensauerteig](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e150a9ac-d1c4-4793-a4d7-ca40c0a02022/Derivates/3a2705c0-6389-4673-b48b-574b4e8c2902.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Äpfel, unbehandelt, sehr reif und saftig (siehe Tipp)
- 150 g Wasser (ca. 30°C)
- 200 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 750 kJ / 179 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Brot Venezia
17 Std. 10 Min
Gerstenbackmalz
50 Std. 50 Min
Oberländer
14 godz. 30 min
Kommissbrot
15h 30min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Zwirbel-Graubrot
16 Std.
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Roggen-Schmalz-Brot
16h 10 min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Buttermilchbrot
18 Std.