Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Äpfel, unbehandelt, sehr reif und saftig (siehe Tipp)
- 150 g Wasser (ca. 30°C)
- 200 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 750 kJ / 179 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kommissbrot
15j 30 menit
Zwirbel-Graubrot
16h
Oberländer
14 godz. 30 min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 Std. 40 Min
Sauerteigpulver
24h 10 min
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Gewürzbrot
16h 30min
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Brot Venezia
17h 10min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min