Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 10 g de levure boulangère sèche
- 500 g de farine blanche type 45, et un peu pour le saladier
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 943 kJ / 220 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 46 g
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3h 45min
Petits pains aux noix
4 godz. 30 min
Baguette tradition
15h 25 min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15 min
Baguette express
2 godz. 35 min
Pain à la farine de châtaigne
3h 10 min.
Pain de campagne
4h
Brioche tressée
4h
Baguette
3h 45min
Pain express (Simplicité)
1h 15min
Mon pain de campagne maison
4h 40min
Pain aux olives
3 Std. 40 Min