![Pâte à pain maison Pâte à pain maison](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/245394.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 10 g de levure boulangère sèche
- 500 g de farine blanche type 45, et un peu pour le saladier
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 943 kJ / 220 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 46 g
Alternatywne przepisy
Brioche tressée
4 godz.
Brioche à la fleur d'oranger
5 godz.
Brioche parisienne
24ч.
Croissant
16 Std.
Pain aux céréales
3h 30 min
Mon pain de campagne maison
4h 40min
Baguette express
2h 35min
Pain de campagne
4 godz.
Baguette
3h 45min
Pains du Sud en 2 façons
1u. 25min
Pizza à l'agneau et aux petits pois
1h
Pain aux olives
3 godz. 40 min