Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de sucre en poudre
- 6 - 8 gousses de cardamome, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de lait
- 350 g de crème liquide 35% m.g.
- 5 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre roux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1117 kJ / 268 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème brûlée à la Passion
3 godz. 45 min
Crème pâtissière XXL
15min
Crème brûlée à la fraise
3 Std. 10 Min
Mille-feuille chocolat-caramel
3h 30min
Couronne de pavlova avec coulis de framboises, figues et grenade
6h
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2 Std. 45 Min
Crème brûlée à la badiane
4 Std. 15 Min
Crème brûlée à la vanille
3 godz. 45 min
Crème caramel et vanille
8h
Choux chantilly et fruits rouges
2h
Mousse chocolat noir-caramel
4h 45min
Soupe de framboises, crème Chantilly au citron
2h 20min