Urządzenia i Akcesoria
Crème brûlée à la cardamome
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions
Składniki
-
70 g de sucre en poudre
-
6 - 8 capsules de cardamome à ajuster en fonction des goûts
-
150 g de lait
-
350 g de crème liquide 35% m.g.
-
5 jaunes d'œufs
-
100 g de sucre roux
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
4 g
Kalorie
1117 kJ /
268 kcal
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Saveurs & épices
10 Przepisów
Francja
Francja
Może spodoba Ci się również...
Crème pâtissière XXL
15 min
Glace au litchi, coulis de framboise
6 godz. 20 min
Choux chantilly et fruits rouges
2 godz.
Crème brûlée à la badiane
4 godz. 15 min
Cheesecake et coulis de fraises
1 godz. 5 min
Crème brûlée à la Passion
3 godz. 45 min
Crème caramel et vanille
8 godz.
Riz au lait crémeux
1 godz. 15 min
Mousse chocolat-tonka
4 godz. 20 min
Crème brûlée à la vanille
3 godz. 45 min
Mousse chocolat noir-caramel
4 godz. 45 min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min