Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes en poudre
- 10 g de fécule de maïs
- 10 g de sucre vanillé maison
- 10 g de rhum
- 100 g de beurre doux, mou
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 330 g
- Kalorie
- 7886 kJ / 1892 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 124 g
- Tłuszcz
- 143 g
- Błonnik
- 15 g
Alternatywne przepisy
Opéra
24h
Galette des rois à la crème d'amande
1 Std. 15 Min
Crème pâtissière
15min
Lemon curd
25 min
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4 Std.
Chouquettes à la crème pralinée
2h 15 min
Dacquoise
40 min
Pâte sucrée
1h 50min
Tarte amandine aux poires
3 godz. 25 min
Tarte aux fruits à la crème mousseline
1j
Crème diplomate aux fruits
1j
Crème pâtissière Mode Sauce
15min