Pâte sucrée

Pâte sucrée

4.8 212 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
720 g

Składniki

  • 100 g de sucre en poudre
  • 200 g de beurre doux froid et coupé en morceaux, et un peu pour le moule
  • 370 g de farine de blé
  • 1 œuf
  • 1 pincée de sel
  • 1 ½ c. à café de sucre vanillé maison
    1 c. à café d'extrait naturel de vanille

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 720 g

Sód 245.9 mg
Białko 46 g
Kalorie 13643.3 kJ / 3260.8 kcal
Tłuszcz 170.5 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 105 g
Węglowodany 389.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...