![Chantilly au chocolat Chantilly au chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b08cd6b4-2f18-4f91-b170-74720f6bbdd8/Derivates/a2829744-f096-4a2e-95f7-cf7f088c6325.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 320 g de crème liquide 35% m.g.
- 10 g de sucre en poudre (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1510.5 kJ / 364.9 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.2 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 33.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Choux chantilly et fruits rouges
2 Std.
Mousse chocolat-tonka
4h 20min
Choux chantilly au clou de girofle
1h 25min
Soupe de framboises, crème Chantilly au citron
2h 20min
Crêpe Belle-Hélène
40min
Chantilly au chèvre sucrée
10 Min
Monstres de purée de pommes de terre au four
2h 5min
Chantilly au clou de girofle
20 Min
Mayonnaise
5 Min
Glace chocolat-cerise et chantilly
12h 25 min
Crème fouettée au basilic
2 Std. 10 Min
Crème fouettée au citron
10 Min