Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 320 g de crème liquide 35% m.g.
- 10 g de sucre en poudre (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1510.5 kJ / 364.9 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.2 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 33.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpe Belle-Hélène
40 min
Crêpes fourrées choco-noisette
1 Std. 55 Min
Mayonnaise
5min
Cornets de crêpe chantilly sirop d'érable
1h
Choux chantilly au clou de girofle
1h 25min
Crème fouettée au basilic
2 Std. 10 Min
Chantilly au clou de girofle
20 min
Chantilly au chèvre sucrée
10min
Naked cake aux framboises
1h 30min
Choux chantilly et fruits rouges
2h
Mousse chocolat-tonka
4h 20min
Soupe de framboises, crème Chantilly au citron
2h 20min