Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de lait, et 2 c. à soupe
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 260 g de farine de blé
- 50 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- ½ c. à café de sel
- 40 g de beurre demi-sel, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 589 kJ / 141 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Pain blanc en cocotte
3h 15 min
Petits beignets de carnaval
3hod.
Gros beignets à la compote de pommes
3h 40min
Brioche tressée
14h 40min
Brioche tressée à la cannelle
8 godz.
Pâte à pain maison
1 Std. 45 Min
Petits pains au lait
1 Std. 45 Min
Petits cakes au bacon et au fromage
50min
Petites chouquettes
40min
Pains au chocolat express
2u. 45min
Brioche extra crémeuse
2小时 15 分钟
Sorbet de fruits rouges
10min